سندروم نتیجه فوری، ناامیدی بجای رشد

سندروم نتیجه فوری، ناامیدی بجای رشد

 

متاسفانه این سندروم، در اکثر افراد جامعه امروزی دیده می‌شود و گریبان جامعه ما را گرفته است. افراد آن‌قدر گرفتار “جنون سرعت” و “یک شبه ره صد ساله را رفتن” برای رسیدن به خواسته‌های‌شان هستند که متاسفانه گول برخی تبلیغات این چنینی را می‌خورند.

  • موفقیت نامحدود در ۲۰ روز
  • چاقی و لاغری در ۳ روز
  • با شغل دوم و کمتر از یک ساعت در روز، یکماهه میلیاردر شوید!
  • ترک اعتیاد فوری بدون درد در ۴۵ روز

این پیام‌های تبلیغاتی همگان را دچار نوعی بیماری به نام “نتیجه فوری” کرده است. تقویت این نوع نگرش، تاثیرات بسیار مخربی بر زندگی شخصی و حتی کسب و کارمان می‌گذارد.

 

دروغ یا واقعیت

هیچ‌کدام از این‌ها واقعیت ندارد.موفقیت آسان، ساده و سریع، فقط در کتاب‌های علمی تخیلی یافت می‌شود. ممکن است افرادی در مدت کوتاهی به موفقیت‌های بزرگی رسیده باشند ولی در پس ماجرا، سال تلاش و تجربه نهفته است و برای حفظ نتایج آن، شخص تلاش زیادی خرج کرده است. اما برخی از کتابهای موفقیت و مدیریت، برای آن‌که داستان را جذاب کنند، همه واقعیت را نمی‌گویند.

 

دو پیامد سندروم نتیجه فوری

سندروم نتیجه فوری دو پیامد بسیار مخرب دارد:

۱.افق فکری و چشم‌انداز ما را کوتاه می‌کند: افراد با این دیدگاه، سراغ کارهایی می‌روند که نتیجه و دستاورد زودهنگامی داشته باشد در غیر اینصورت به زحمتش نمی‌ارزد. به همین دلیل هیچگاه کارهای بزرگ را شروع نمی‌کنیم.

۲.رها کردن در میانه راه : افراد با این تفکر که خیلی زود می‌توانند مهارتی را یاد بگیرند یا به دستاوردی برسند شروع می‌کنند اما چون در کوتاه مدت به نتیجه مطلوبشان نمی‌رسند، دلسرد و ناامید می‌شوند و رها می‌کنند. مثلا یادگیری زبان آلمانی در ۲۰ روز .

 

دلیل اصلی نیمه رها کردن کارها

یک دلیل اصلی که افراد کارهای زیادی را نیمه‌کاره رها می‌کنند نیز همین است، چون تخصص در هر کاری به زمان نیاز و تلاش کافی نیاز دارد ولی آن‌ها به اندازه کافی صبور نیستند.

 

دلیل اصلی بروز این بیماری

.یکی از دلایل اصلی این بیماری، وجود رقیب است.ما دائما در حال مقایسه خودمان با دیگران هستیم.این مقایسه نابود کننده است. شخص در ابتدای شروع کسب وکارش، جایگاه امروز خود را با شخصی که چندین سال کسب وکارش را در حوزه مشابه شروع کرده و به تجارب زیادی دست یافته، مقایسه می‌کند! اما غافل از اینکه رشد ما در گرو رقابت و مقایسه امروز خودمان با دیروز خودمان است.اگر امروز حتی یک قدم کوچک نسبت به دیروز جلوتریم، پس در رقابت با دیروز، برنده‌ایم و با این طرز فکر می‌توانیم به موفقیت‌های بزرگ و پایدار دست یابیم.

 

چرا مقایسه می‌کنیم؟

تا زمانی که تغییر نکنیم، هیچ چیزی تغییر نمی‌کند و چون تغییر سخت است، افراد می‌ترسند و خودشان را با دیگران مقایسه می‌کنند و به حالت سکون قبلی خود برمی‌گردند و این کار را یک بهانه منطقی برای شروع نکردن می‌دانند. با چنین تفکری، همیشه دیدگاه برد و باخت در زندگی یا کسب وکار ما وجود دارد و این دیدگاه باعث می‌شود تا هیچگاه از زندگی و کسب وکارمان لذت نبریم.

 

ریشه اصلی مقایسه تخریب‌گر

ریشه اصلی این مقایسه تخریب‌گر خود با دیگران، نداشتن عزت نفس است.متاسفانه اغلب مردم بخاطر مقایسه‌های ویرانگر از جانب پدر ، مادر و معلمان، از همان دوران کودکی، عزت و اعتماد به‌نفس پایینی دارند و مادامیکه عزت نفسمان رشد نکند، به این مقایسه‌ها ادامه خواهیم داد.

 

واقعیت موفقیت‌های چشم‌گیر و پایدار

واقعیت این است که موفقیت‌های چشم‌گیر و پایدار، حاصل

  • سخت‌کوشی و تلاش
  • تداوم و استمرار
  • نظم و انضباط شخصی
  • ‏انتخاب‌های آگاهانه

‏است. ‏اگر بهشت را می‌خواهید، شرطش مرگ است.برای رسیدن به هر هیچ با ارزشی، باید بهایش را نیز بپردازید.

 

‏لقمه آماده:

‏پس دست از مقایسه تخریب‌گر خود با دیگران بردارید و فقط و فقط خودتان را با خودتان مقایسه کنید و با صبر و تلاش مداوم و بی وقفه، با نظم و انتخاب‌های آگاهانه، از مسیر زندگی و کسب وکار خود لذت ببرید.به شما قول میدهم موفقیت‌های بزرگ در زندگی شخصی، در روابط، کسب وکار و درآمدهای عالی در گرو همین نگرش خلاصه می‌شود.

 

‏اگر این مقاله برای شما مفید بود، لطفا نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید.

 

 

2 دیدگاه برای “سندروم نتیجه فوری، ناامیدی بجای رشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *